Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, adus la DNA Bucureşti

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost adus, joi dimineaţă, în Bucureşti, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

12 mart. 2015, 08:31
Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, adus la DNA Bucureşti

Iulian Herţanu a fost arestat preventiv la data de 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă. 

Iulian Herţanu a fost adus la DNA Bucureşti pentru a asista la percheziţia informatică a calculatoarelor ridicate în timpul percheziţiilor. Cumnatul premierului a fost adus la DNA Bucureşti pentru a doua zi, consecutiv, el fiind prezent şi miercuri în faţa anchetatorilor.

În acelaşi dosar, au fost fost puşi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.