Cumulul pensiei cu salariul ar putea fi permis din nou. Beneficiarii vor fi persoanele cu pensii mari

Parlamentarii PSD şi PC se pregătesc să anuleze interdicţia impusă de Guvernul Boc şi PDL potrivit căreia pensionarii nu au dreptul să se angajaze pe posturi bugetare, transmite ziarulring.ro. Interdicţia stabilită de guvernul Boc era valabilă doar pentru pensionarii a căror pensie depăşea 2.300 de lei pe lună.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 15:13
Cumulul pensiei cu salariul ar putea fi permis din nou. Beneficiarii vor fi persoanele cu pensii mari

„Iniţiativa legislativă propune abrogarea Capitolului IV din Legea 329 din 2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice”, se arată în expunerea de motive a actului normativ. De efectele acestui proiect vor beneficia şi persoanele aflate sub vârsta standard de pensionare, cadrele militare disponibilizate, dar şi ceilalţi cetăţeni ai acestei ţări, susţin parlamentarii.

„În sistemul public, o persoană care are o înaltă pregătire de specialitate şi experienţă acumulată în domeniul în care a activat este foarte greu de înlocuit. Şi este normal ca persoanele care doresc să ocupe un post bugetat în sistemul public să aibă acces la dreptul de a munci fără a fi discriminaţi şi fără limitări imperative ale legii”, se mai arată în expunerea de motive.

Potrivit senatorului PSD Viorel Arcaş numărul potenţialilor beneficiari ai legii se ridică la 40-50.000 de persoane.

„Sunt foarte mulţi care pot benefica de acest proiect, mai ales că pensiile nu sunt foarte mari. Noi avem şi o mare problemă şi cu pregătirea profesională la ora actuală, care va trebui rezolvată urgent. Durează foarte mulţi ani să pregăteşti un om care să ajungă la un nivel ridicat de experienţă şi vorbim despre absolut toate domeniile”, a declarat Arcaş