Curiozităţi despre cupluri şi căsătorie descoperite în studii

Iată 11 curiozităţi despre cupluri descoperite diverse studii de specialitate.

RomaniaTV.net
05 iul. 2017, 20:19
Curiozităţi despre cupluri şi căsătorie descoperite în studii

Cuplurile sunt cele mai fericite in cel de-al treilea an de dupa nunta

Potrivit unui sondaj din 2013 realizat de catre firma de avocatura Slater & Gordon cuplurile casatorite sunt cel mai fericite in cel de-al treilea an dupa casatorie. Dupa chestionarea a 2.000 de persoane s-a stabilit ca primul an de mariaj este dominat de fericirea de post nunta, cel de-al doilea an este dedicat descoperirii reciproce. Cel de-al treilea an al casniciei este cel mai fericit al cuplului, datorita faptului ca membrii cuplului devin confortabil cu relatia si incep sa planifice o familie. De asemenea, tot din acest an cuplurile incep sa-si puna banii impreuna. Cel de-al cincilea an al casniciei este unul dificil din cauza oboselii, a cresterii volumului de munca si, in unele cupluri, a aparitiei copiilor.

Vocea jumatatii tale este mai usor de auzit decat una straina

Potrivit unui studiu publicat in Psychological Science, oamenii percep vocea partenerului mult mai clar decat vocile nefamiliare.

Cercetatorii au rugat membrii unor cupluri casatorite sa se inregistreze citind un document. Apoi fiecare participant a ascultat inregistrarea partenerului in timp ce in fundal era pusa o alta inregistrare a unei voci nefamiliare insa de aceeasi vasta si sex cu a partenerului. S-a descoperit ca subiectii au perceput mai bine mesajul transmis de vocea jumatatii sale decat cea straina.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.