Curiozităţi despre laptele matern

Alaptarea naturala aduce nenumarate beneficii atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Nu e de mirare asadar ca multa lume atribuie laptelui matern proprietati cu adevarat magice. Putini stiu insa ca laptele matern e mai mult decat un aliment-minune pentru sugari si poate fi folosit in mai multe moduri, in imprejurari aparte, pentru mentinerea sanatatii mamei si a puiului ei.

27 feb. 2016, 20:16
Curiozităţi despre laptele matern

Afla mai departe 10 utilizari neobisnuite ale laptelui matern, potrivit specialistilor Baby Zone.com.

1. Infectii auriculare la bebelusi
Cateva picaturi de lapte matern, turnate atent in urechea bebelusului odata la 2-3 ore, pot ajuta la vindecarea infectiilor auriculare, fara sa fie nevoie antibiotice.

2. Arsuri si expunere prelungita la soare
Cand bebelusul are acest gen de probleme (arsuri minore, chiar si de la stat mult in soare), tamponarea zonei afectate cu putina vata inmuiata in lapte matern va calma durerea, grabind vindecarea.

3. Dermatita seboreica
In primele luni de viata, bebelusii fac adesea dermatita seboreica – scalpul si fata formeaza niste scuame (cruste) albicioase. Sampoanele si uleiurile speciale nu functioneaza de fiecare data, insa aceasta afectiune poate fi vindecata daca masezi pielea micutului cu putin lapte matern.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO