CURS BNR vineri, 27 ianuarie. EURO creşte la peste 4,5 lei pe fondul îngrijorărilor legate de bugetul pe 2017

CURS BNR vineri, 27 ianuarie. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5077 lei/euro, în creştere cu aproape 1 ban faţă de nivelul din şedinţa precedentă şi nivel maxim din 5 ianuarie, în contrast cu tendinţa regională, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi în legătură cu bugetul pe 2017, spun analiştii.

27 ian. 2017, 11:14
CURS BNR vineri, 27 ianuarie. EURO creşte la peste 4,5 lei pe fondul îngrijorărilor legate de bugetul pe 2017

CURS BNR vineri, 27 ianuarie. Joi, BNR a afişat un curs de 4,4983 lei/euro.

În prezent, monedele emergente, aşa cum este considerat şi leul, sunt susţinute de creşterea apetitului pentru risc al investitorilor. Vineri, zlotul se aprecia faţă de euro, în timp ce forintul avea o tendinţă de stagnare.

„Se menţin incertitudinile interne, pe fondul contextului politic tensionat şi a riscurilor de derapaje fiscale. Pe tema din urmă, notăm că proiectul legii bugetului, prezentat luni, a fost rescris şi ar trebui să fie făcut public astăzi. Totuşi, încă nu am auzit de măsuri compensatorii importante pentru a echilibra stimulul fiscal semnificativ, astfel că riscul de derapaje rămâne real”, arată un raport ING Bank, publicat vineri şi citat de news.ro. 

Guvernul discută vineri proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Şedinţa, amânată cu o oră

CURS BNR vineri, 27 ianuarie. Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,1966 lei la 4,2189 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

CURS BNR vineri, 27 ianuarie. Totodată, cursul francului elveţian a crescut de la 4,1985 lei la 4,2177 lei.