CURS BNR 17 noiembrie. Euro şi dolarul, în scădere. Cât costă principalele valute

CURSUL DE SCHIMB JOI, 17 noiembrie. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5195 lei, în scădere uşoară faţă de cotaţia precedentă, în timp ce dolarul a coborât aproape de 4,21 lei, după o depreciere abruptă a leului în şedinţa de miercuri, generată de creşterea volatilităţii pe pieţele mondiale, care afectează mai ales activele emergente, spun analiştii.

17 nov. 2016, 11:16
CURS BNR 17 noiembrie. Euro şi dolarul, în scădere. Cât costă principalele valute

CURSUL DE SCHIMB JOI, 17 noiembrie. Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5218 lei/euro, nivel maxim din 29 iunie.

Leul s-a depreciat miercuri pe o tendinţă regională, iar volatilitatea mai mare ar putea persista, chiar dacă analiştii se aşteaptă la o intervenţie a băncii centrale în sprijinul leului la un anumit nivel.

„Leul ar trebui să rămână la mila evoluţiei sentimentului la nivel global şi a fluxurilor de investiţii de portofoliu (…). Acestea fiind zise, nu credem că există prea mult potenţial în sus pentru EUR/RON la valorile actuale, având în vedere că, în trecut, BNR a intervenit în jurul a 4,5400 (şi nu avem motive să credem că acum banca centrală s-ar ţine departe)”, arată un raport al ING, publicat joi şi citat de news.ro. 

CURSUL DE SCHIMB JOI, 17 noiembrie. Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a cedat uşor teren, cotaţia coborând de la 4,2246 lei – nivel maxim istoric – până la 4,2120 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

CURSUL DE SCHIMB JOI, 17 noiembrie. Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a urcat uşor, până la 4,2126 lei, de la 4,2071 lei.