Cursuri tip „vacanţă” pentru funcţionarii publici. Cum profită bugetarii de banii contribuabililor VIDEO

De ce își fac funcționarii publici concediile pe banii contribuabililor? Pentru că legea le permite. Funcţionarii din diverse instituţii bugetare au fost trimişi să înveţe. Pentru fiecare dintre ei, instituţia la care e angajat a plătit între 2.000 şi 3.500 de lei.

19 aug. 2017, 07:56
Cursuri tip „vacanţă” pentru funcţionarii publici. Cum profită bugetarii de banii contribuabililor VIDEO

Prin Legea 188, privind Statutul funcţio­narului public, persoanele care ocupă funcţii publice „au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbu­nătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională”, iar „autorităţile şi instituţiile pu­blice au obligaţia să prevadă în bugetul anual propriu sumele necesare pentru aco­perirea cheltuielilor de perfecţionare profesională a funcţionarilor publici”, potrivit recorder.ro.

Iar aceştia se întorc cu diplome acasă, altfel trebuie să restituie cheltuielile cu perfecţionarea, se arată în aceeaşi lege.

Interesant e că legea respectivă nu prevede nicio perioadă în decursul anului, astfel că toţi cei dornici să înveţe se înghesuie pe parcursul a patru luni, din iunie până în septembrie, cu precădere în iulie şi august, la mare şi la munte.

Citeşte şi Lovitură pentru bugetari: De ce nu se dau VOUCHERE de vacanţă. Avertismentul sindicatelor