Curtea de Apel a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului din 2 iulie 2013 prin care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru denigrarea jurnalistei Andreea Pora, hotărârea instanţei putând fi atacată cu recurs.

23 ian. 2014, 15:42
Curtea de Apel a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora

Informaţia a fost făcută publică în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de joi, de Laura Georgescu, preşedintele CNA, în contextul în care Consiliul a analizat o speţă similară celei pentru care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei pe 2 iulie 2013.

„Pentru imagini fără sunet şi scris noi am aplicat deja 10.000 de lei şi am pierdut procesul în prima instanţă”, a spus Laura Georgescu.

Concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pe 2 iulie 2013, să amendeze televiziunea România TV cu 10.000 de lei, din cauza emisiunii „Tonomatul lui Ciutacu” din 20 iunie 2013, în care jurnalista Andreea Pora a fost „denigrată” şi i-a fost încălcat „dreptul la imagine”. În respectiva emisiune a fost difuzat şi un montaj din imagini difuzate în buclă, în care Andreea Pora era prezentată în timp ce mânca un cârnat.

CITEŞTE ŞI Pora, jignită urât de Becali, a părăsit emisiunea în direct VIDEO

După aplicarea respectivei sancţiuni, societatea Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa audiovizuală a România TV, a dat în judecată CNA şi a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea amenzii.

În data de 6 decembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea făcută de Ridzone Computers SRL şi a anulat Decizia CNA de amendare cu 10.000 de lei a postului România TV. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit portalului instanţelor de judecată din România.