Curtea de Apel: Grupul Intact trebuie să plătească RCS despăgubiri de 3,5 milioane de lei

Judecătorii Curţii de Apel au stabilit ca grupul Intact să plătească despăgubiri în valoare de 3,5 milioane de lei către operatorul RCS&RDS ca daune morale, plus publicarea hotărârii definitive în cinci ziare, dar şi pe posturile trustului, timp de o lună.

08 apr. 2016, 14:21
Curtea de Apel: Grupul Intact trebuie să plătească RCS despăgubiri de 3,5 milioane de lei

Cele două companii au ajuns în instanţă după ce în urmă cu patru ani posturile trustului Intact demarau o campanie furibundă împotriva RCS, după ce canalele sale au fost scoase de pe Digi, reţeaua DTH a operatorului. Decizia, dată de Curtea de Apel, nu este definitivă, şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează paginademedia.

„Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa atacată, în sensul că admite în parte cererea de chemare în judecată a reclamantei în contradictoriu cu pârâtele S.C. Antena TV Group SA (fostă S.C. Antena 1 S.A.), S.C. Antena 3 S.A. şi S.C. Global Media Solutions (fostă S.C. Intact Media Group S.A.) şi:

Citeşte şi: Sediul televiziunilor din Antena Group va fi Iride Business Park din Pipera, din luna septembrie

– constată caracterul ilicit al campaniilor de denigrare desfăşurate de pârâte împotriva RCS în perioadele martie-iunie 2011 (referitoare la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei şi acţiunea de daune de 60 milioane de euro formulate de Trustul Intact împotriva RCS) şi aprilie – mai 2012 (în legătură cu scoaterea de către RCS a posturilor de televiziune Antena 1, Antena 3 şi Euforia Lifestyle din grila de programe aferentă platformei DTH Digi),

-obligă pârâtele, în solidar, la plata către reclamantă a sumei de 3.500.000 lei, cu titlu de daune morale,

– obligă pârâtele să difuzeze dispozitivul hotărârii timp de o lună de la data rămânerii irevocabile pe posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle, GSP şi Antena Internaţional,

– obligă pârâtele să publice hotărârile în integralitate în 5 cotidiene de largă circulaţie, respectiv: Jurnalul Naţional; Gazeta Sporturilor; Evenimentul Zilei; Libertatea; Adevărul o dată pe săptămână timp de o lună de la data rămânerii irevocabile a hotărârii, precum şi pe toate paginile de internet aparţinând Trustului Intact timp o lună de la data rămânerii irevocabile a hotărârii,

– obliga pârâtele, în solidar, să plătească reclamantei suma de 39.140 lei reprezentând cheltuieli de judecată în fond. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, se mai arată în decizia Curţii de Apel.

În aprilie 2012, după cu Antena 1 şi Antena 3 au ieşit de pe platforma DTH, a început „războiul” mediatic. Pe 20 aprilie 2012, posturile TV ale Intact au fost scoase din reţeaua Digi din motive financiare. Antena Group ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea posturilor prin reţeaua DTH. Sumă pe care RCS nu a acceptat-o.