Curtea de Apel Piteşti i-a respins lui Cristian Cioacă cererea de revocare a arestării preventive

Curtea de Apel Piteşti a respins luni cererea de revocare a arestării preventive formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat de Tribunalul Argeş la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 16:29
Curtea de Apel Piteşti i-a respins lui Cristian Cioacă cererea de revocare a arestării preventive

Magistraţii au respins, ca nefondată, solicitarea inculpatului privind revocarea măsurii arestării preventive şi constatarea încetării de drept a acestei măsuri, conform soluţiei publicate pe site-ul instanţelor de judecată din Argeş, citate de Agerpres.

Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă, inculpatul rămânând în continuare încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

Cristian Cioacă şi-a susţinut luni nevinovăţia în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Piteşti, unde a fost programat un prim termen al apelului formulat de toate părţile din dosar.

Instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 30 septembrie, când vor fi citaţi o parte dintre martorii deja audiaţi de Tribunalul Argeş, dar şi câţiva martori noi.

Până la următorul termen vor fi solicitate şi o serie de probe, printre care extrase de cont care să arate dacă pe numele Elodiei Ghinescu au fost efectuate operaţiuni bancare după data dispariţiei, precum şi listele convorbirilor telefonice efectuate de pe numerele folosite de victimă. Instanţa va solicita şi înregistrări video de pe aeroporturi, precum şi o nouă verificare făcută de structurile specializate, din care să rezulte dacă Elodia Ghinescu a părăsit sau nu ţara.

Dosarul de omor este judecat de Completul 17 Apel din cadrul Secţiei Penale a Curţii de Apel Piteşti.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, dar şi de procurori.

Inculpatul a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro.

Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul Argeş a respins, pe 2 iulie, cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav, precum şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.