Custodele Coroanei: Datoria de a-i sprijini pe fraţii noştri nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări

Custodele Coroanei române, Margareta, a declarat marţi că datoria de a sprijini Republica Moldova nu trebuie să cunoască limite şi nici condiţionări.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 08:35
Custodele Coroanei: Datoria de a-i sprijini pe fraţii noştri nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări

„Astăzi, datoria de a-i sprijini pe fraţii noştri din afara frontierelor României nu trebuie să cunoască limite, nici condiţionări. La 100 de ani de la Marea Unire, după tragedii greu de descris în cuvinte, Coroana română continuă să sprijine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Ultimii ani au dovedit că Familia Regală participă profund şi durabil la integrarea ţării în familia europeană a naţiunilor. Afecţiunea de care se bucură Casa Regală în ţara soră este cel mai frumos dar pe care îl putem primi acum, această sărbătoare împreună”, a spus Custodele Coroanei române, în plenul reunit al Parlamentului, la şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, potrivit Agerpres.

Ea a amintit contribuţia personalităţilor din Sfatul Ţării, a soldaţilor, oamenilor politici, ale Regelui Ferdinand şi Reginei Maria la realizarea unirii Basarabiei cu România.

„Contribuţia Casei Regale la integrarea europeană a Republicii Moldova a început acum 100 de ani, în Basarabia străbunicilor mei Ferdinand şi Maria”, a afirmat Custodele Coroanei române.

Majestatea sa a subliniat că unul din „simbolurile unităţii de neam” a fost Regele Mihai.

„Născut trei ani după Marea Unire, Regele Mihai a reprezentat timp de aproape un secol speranţa, demnitatea şi continuitatea de ambele părţi ale Prutului”, a precizat Custodele Coroanei. 

Citeşte şi: Şedinţă solemnă a Parlamentului la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis