Custodele Rezervaţiei „Lacul Sf. Ana” a tras şapte focuri de armă asupra unei agresor

Kerezsi Laszlo, custodele Rezervaţiei "Lacul Sfânta Ana - Tinovul Mohoş", a tras şapte focuri de armă asupra unui agresor care a dat buzna în casa sa ameninţându-i familia. Bărbatul violent era înarmat cu un cuţit şi a intrat în locuinţă ameninţând că dă foc şi-şi omoară fosta iubită, bona nepoţilor domnului Laszlo.

05 aug. 2013, 19:57
Custodele Rezervaţiei „Lacul Sf. Ana” a tras şapte focuri de armă asupra unei agresor

Kerezsi Laszlo a declarat că, luni seară, un bărbat care părea drogat, înarmat cu un cuţit, a intrat în curtea locuinţei sale şi apoi în casă, strigând că vrea să-şi omoare fosta iubită, care este bona nepoţilor săi.

Iniţial, în casă se afla directorul cantonului de pază care l-a sunat imediat pe custodele rezervaţiei, domnul Laszlo. Bărbatul înarmat a intrat în casă, iar când directorul a încercat să-l liniştească, acesta l-a tăiat la mână cu cuţitul, relatează Mediafax.

În aceste condiţii, directorul l-a sunat pe custodele rezervaţiei şi a apelat şi numărul de urgenţă 112, solicitând sprijinul Poliţiei.

„Între timp, am ajuns şi eu acasă, au venit şi poliţiştii şi, împreună cu rangerii, am încercat să-l imobilizăm pe bărbat. Nu am putut, fiindcă este un bărbat foarte puternic, agresiv şi aflat şi sub infuenţa drogurilor. Striga că vrea să-şi omoare fosta iubită, care locuieşte la noi, fiind bona nepoţilor nostri, şi, văzând că deja se pregăteşte să dea foc casei şi, totodată, cu cuţitul putea să omoare pe oricine, pe noi, nepoţii şi pe poliţişti – pe care i-a agresat, de altfel – am folosit pistolul cu bile de cauciuc, pe care îl deţin legal”, a povestit Kerezsi Laszlo.

Custodele rezervaţiei a spus că a tras trei focuri de avertisment în plan vertical şi apoi şapte bile în picioarele agresorului, care tocmai îl atacase cu o scândură ruptă dintr-un pat. Rănit, bărbatul a putut fi imobilizat şi încătuşat de către poliţişti, iar o ambulanţă l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, unde a fost preluat de medicii de la Unitatea Primiri Urgenţe.

Kerezsi Laszlo a mai spus că a fost silit să folosească arma pentru a-şi proteja familia şi locuinţa.

„Cine mă cunoaşte, ştie că sunt un om al muntelui, apăr avuţia noastră naţională şi avuţia fiecărui om numai prin mijloace legale”, a conchis custodele Rezervaţiei „Lacul Sfânta Ana – Tinovul Mohoş”.

Custodele rezervaţiei a mai spus că şpână la sosirea sa acasă bărbatul agresiv a spart ferestrele locuinţei, a distrus soba de teracotă şi a deteriorat două uşi.

Potrivit dispecerului Servicului Judeţean de Ambulanţă Harghita, medicii au constatat că bărbatul, în vârstă de 25 de ani, era drogat, suferise mai multe răni la picioare şi o tăietură la mandibulă.