Cutremur cu magnitudinea 6.8. Populaţia este îngrozită, se aşteaptă noi replici puternice în orice moment UPDATE

Un cutremur de 6,8 grade a avut loc în regiunea New Ireland, aproape de orașul Port Moresby. Peste 100 de persoane au fost victimele seismului.

09 mart. 2018, 04:23
Cutremur cu magnitudinea 6.8. Populaţia este îngrozită, se aşteaptă noi replici puternice în orice moment UPDATE

UPDATE: Seismul care s-a produs la sfârşitul lunii februarie într-o regiune montană din Papua Noua Guinee a făcut peste 100 de victime şi câteva mii de răniţi, a anunţat vineri prim-ministrul acestei ţări, Peter O’Neill, citat de AFP.

UPDATE: Operaţiunile de salvare au fost complicate de gradul ridicat de izolare al zonelor afectate de seismul cu magnitudinea de 7,5 care s-a produs pe 26 februarie, la o distanţă de 90 de kilometri faţă de Porgera, o localitate aflată în provincia Enga.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,8 grade, s-a produs in ziua de joi, 8 martie, in Papua-Noua Guinee.

Nu este prima oară când au loc astfel de cutremure în Cercul de foc al Pacificului, acesta fiind unul dintre cele mai mari din zona Papua Noua Guinee din ultimele zile.

Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea New Ireland, la Nord-Est de zona afectata de seismele din ultimele doua saptamani (cel mai puternic dintre acestea, produs pe 25 februarie, avand magnitudinea moment 7,5). Cutremurul de astazi s-a produs la adancimea de 30 km si a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara bazata pe moment seismic. Nu s-au inregistrat pagube majore.