CUTREMUR cu magnitudine 3.6 în Vrancea

Cutremur în zona Vrancea, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. 

RomaniaTV.net
08 iun. 2014, 04:28
CUTREMUR cu magnitudine 3.6 în Vrancea

CUTREMUR cu magnitudinea 3.6 în Vrancea. Potrivit infp.ro, cutremurul a avut o magnitudine de 3.6 şi s-a produs la o adâncime de 86 de kilometri în apropierea localităţilor: Focsani (36 km), Marasesti (41 km), Covasna (44 km), Ramnicu Sarat (50 km), Adjud (52 km).

Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate şapte cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade şi s-a produs sâmbătă seară.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că în România „un cutremur major este posibil să se întâmple în 2040 sau spre sfârşitul secolului„. De altfel, şi directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Mircea Radulian, susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Potrivit site-ului world-earthquakes.com, în perioada 2012-2016, Romania ar putea fi lovita de un cutremur major.

În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate„, a declarat recentMircea Radulian, director ştiinţific al INFP.

Vezi şi HARTA RISCULUI în caz de CUTREMUR. Află cât de periculoasă e zona în care locuieşti

Cu toate acestea, un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, a dat asigurări Mircea Radulian.

„Poate să fie un cutremur mai mare şi atunci lucrurile pot deveni mai grave”, a mai precizat director ştiinţific al INFP.

Citeşte şi: MIRCEA RADULIAN: Bucureştiul va avea REALE probleme la un CUTREMUR mare. LISTA CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.

Potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 in Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.
 
Astrologii par să dea dreptate acestor statistici.
 
Marele cutremur va zgudui România anul viitor, susţine astrologul Mariana Cojocaru. Aceasta a precizat, la România TV, că există şanse mari ca un cutremur cu o magnitudine de peste 7 să zguduie ţara noastră.
 
„Următorul cutremur care va veni la noi şi care va fi semnificativ ca şi încărcătură pe scara Richter seamănă foarte mult cu cel din ’77, când a fost tot pe anul Şarpelui. În Berbec avem Marte. Cele două cutremure au avut ori karmă negativă cu Lună Neagră în Berbec ori karmă negativă cu Chiron care este lecţia de viaţă, semn că la anul, această axă de destin va intra în Berbec cu karmă negativă şi în Balanţă. Ne-am tot învârtit pe structura aceasta. Şi anul viitor şi celălalt an până spre vară, toamnă, au aspecte de genul acesta”, a declarat, la România TV, astrologul Mariana Cojocaru.