Cutremur cu magnitudine 5.2 la graniţa dintre India şi Bangladesh

Cutremure succesive în Asia după ce un seism de aproape 8 a provocat mari pagube materiale şi umane în Nepal. 

27 apr. 2015, 14:46
Cutremur cu magnitudine 5.2 la graniţa dintre India şi Bangladesh

Un nou cutremur a zguduit luni nord-estul Indiei, la trei zile dupa cutremurul devastator ce a lovit tara vecina Nepal si care s-a soldat cu peste 3.200 de morti, informeaza Reuters.

Potrivit Institutului american de geologie (USGS), seismul s-a produs in statul indian Bengalul de Vest si a avut o magnitudine de 5,1 grade, nu la fel de grav precum cel de 7,9 grade produs sambata in Nepal, care a fost urmat de zeci de replici.

„Tocmai a avut loc, totul s-a cutremurat, oamenii au inceput sa iasa afara din case”, a relatat un reporter Reuters aflat in orasul Patna din nordul Indiei.

Bilanţul cutremurului din Nepal a crescut la 3.800 morţi, luni, la două zile după tragedia care a determinat zeci de mii de persoane să îşi petreacă noaptea pe străzi. 

Cutremurul a fost cel mai grav din Nepal în peste 80 de ani. Acesta a distrus zone întregi din cartierele vechi ale capitalei nepaleze şi a fost suficient de puternic pentru a fi resimţit în India, Bangladesh, Tibet şi Pakistan.

Cel mai puternic cutremur din Nepal a avut loc în 1934 şi a avut 8 grade. Acesta a distrus oraşele Kathmandu, Bhaktapur şi Patan.