Cutremur cu magnitudine 5,8 produs în Peru

Un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter a zguduit luni capitala peruviană, provocând scene de panică, însă fără a cauza pagube majore, a anunţat Institutul de geofizică al Peru (IGP), citat de AFP.

26 nov. 2013, 04:41
Cutremur cu magnitudine 5,8 produs în Peru

CUTREMUR în Peru. Epicentrul seismului, care s-a produs la ora locală 15:06 (22.06, ora României) a fost situat la o adâncime de 60 de kilometri, la aproximativ 150 de kilometri sud de Lima, a precizat IGP.

Atât la Lima cât şi în localităţile vecine, numeroşi locuitori au ieşit rapid pe străzi, în timp ce liniile telefonice au fost temporar blocate.

Un prim seism cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs cu câteva ore înainte, la ora locală 14.42 (21:42, ora României) în regiunea Tumbes, în nordul ţării, la frontiera cu Ecuadorul.

Cutremurele de pământ sunt frecvente în Peru, unde aproximativ 150 de seisme au fost înregistrate de la începutul anului. Coasta peruviană este situată pe „Centura de foc a Pacificului”, care concentrează aproximativ 85 la sută din activitatea seismică terestră.

Simulările de alertă seismică se derulează cu regularitate în întreaga ţară cu scopul de a pregăti populaţia pentru un cutremur major, care ar putea fi urmat de un tsunami în zonele de coastă, conform Institutului naţional al apărării civile.