Cutremur cu magnitudinea 6,3 în Pakistan

Un seism cu magnitudinea 6,3 s-a produs miercuri dimineață în apropierea coastei de sud-vest a Pakistanului, a anunțat Institutul american de geofizică - United States Geological Survey (USGS), conform DPA, scrie Agerpres.

08 feb. 2017, 06:04
Cutremur cu magnitudinea 6,3 în Pakistan

Cutremurul a avut epicentrul la 23 kilometri de orașul Pasni, la o adâncime de 10 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al conducerii provinciei Baluchistan, unde a avut loc cutremurul, Anwa-rul Haq Kakar, a declarat că nu s-au înregistrat decese ca urmare a cutremurului, însă între 20 și 50 de case din chirpici s-au prăbușit, conform EFE.

Undele seismice puternice au fost resimțite în provincia Balochistan din sud-vestul țării, dar și în Turbat și în Gwadar, din zona de coastă, la ora locală 3:03, informează Xinhua.

Seismul a stârnit panică în rândul populației care s-a grăbit să iasă din case în ciuda vremii foarte friguroase, potrivit postului local Urdu TV.

Pakistan se numără printre statele frecvent afectate de cutremure, țara situându-se în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene și cea eurasiatică, din nord.

În octombrie 2015, un cutremur de 7,5 a lovit Pakistan omorând cel puțin 280 de persoane, iar în octombrie 2005, un seism 7,4 a cauzat moartea a peste 80.000 de persoane, mai arată Xinhua.