CUTREMUR cu magnitudinea 6 în Japonia

Japonia a fost zguduită sâmbătă de un seism violent, pentru a doua zi consecutiv. Autoritățile nu au anunțat dacă sunt victime sau pagube materiale, scrie AFP.

20 aug. 2016, 11:31
CUTREMUR cu magnitudinea 6 în Japonia

Seismul, cu magnitudinea 6, s-a produs în largul litoralului nordic al țării, la 167 de km de orașul Miyaki, potrivit datelor transmise de Institutul american de geologie (USGS), conform AFP.

Agenția de meteorologie niponă anunță că nu există riscul producerii de tsunami, seismul s-a produs la o adâncime de circa 10 km. Cutremurul a avut loc la o zi după seismul subacvatic cu magnitudinea 5,3, care s-a produs vineri în largul coastelor prefecturii Ibaraki, fără a se înregistra pagube materiale sau victime, scrie AFP.

La 11 martie 2011, un tsunami uriaş, provocat de un cutremur cu magnitudinea de 9 produs în apropierea coastelor din nord-estul Japoniei, a inundat centrala de la Fukushima, provocând cea mai gravă catastrofă nucleară din ultimii 25 de ani. Cutremurul şi tsunamiul au provocat moartea sau dispariţia a peste 18.000 de oameni.