Cutremur de 5,5 în Bali. S-a stârnit panica. Nu se ştie numărul victimelor

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade a avut loc miercuri în insula Bali, la ora locală 07:00 (23:00 GMT marți) care s-a resimțit puternic în capitala Denpasar timp de cinci secunde, a informat purtătorul de cuvânt al agenției indoneziene pentru catastrofe naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

22 mart. 2017, 06:13
Cutremur de 5,5 în Bali. S-a stârnit panica. Nu se ştie numărul victimelor

Turiștii s-au năpustit în camerele lor de hotel în urma seismului puternic resimțit pe insula vizitată de cei mai mulţi turişti a Indoneziei, deși nu au fost raportate victime, conform autorităților locale.

Epicentrul seismului s-a aflat la 10 kilometri nord-est de capitala insulei Denpasar, foarte aproape de resorturile turistice ale insulei. Deși situat la o adâncime de 118 km sub mare, seismul s-a simțit foarte puternic în capitală, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

„Zeci de turiști ai noștri au fugit în camere în momentul producerii seismului”, a declarat AFP, Nyoman Pasek, un angajat al Hotelului Sayang Maha Mertah din Kuta, unul din resorturile turistice cele mai populare de pe insulă.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 5,9 în vestul Indoneziei

„Totul este acum sub control și a revenit la normal”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Cutremurul a creat un moment de panică și la Lombok, o altă insulă turistică din apropiere de Bali.

Indonezia este situată pe așa-numitul „inel de foc” al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvent seisme și o importantă activitate vulcanică.