Cutremur de 5,5 în Mexic. Cel puţin două persoane au murit

Un cutremur de magnitudine 5,5 s-a produs, luni, în Mexic și a provocat moartea a cel puțin 2 persoane. Este vorba de doi muncitori care efectuau săpături de instalare hidraulică și care au fost îngropați într-un șanț.

RomaniaTV.net
24 nov. 2015, 06:54
Cutremur de 5,5 în Mexic. Cel puţin două persoane au murit

USGS a anunțat că seismul de 5,5 a avut epicentrul la 257 km sud de capitalăm în statul Guerrero (sud-vestul țării) și s-a produs la o adâncime de 10 km.

Luis Felipe Puente, șeful serviciilor de urgență din Mexic, a anunțat pe Twitter că nu există informații imediate asupra unor eventuale pagube. Nu au fost de asemenea anunțate pagube la Acapulco, stațiunea de pe coasta mexicană a Pacificului în statul Guerrero, potrivit serviciilor de urgență locale, adaugă Reuters.

Două persoane au murit în municipiul Cocotitlan, în localitatea Zula. În momentul producerii seismului, un grup de muncitori lucra la introducerea unei instalații de drenaj, iar un mal de pământ a îngropat de vii doi muncitori care nu au reuşit să iasă la timp din şanţ.

Cutremurul s-a simțit și în capitala țării, Ciudad de Mexico, mai ales în clădirile înalte, atât corporative cât și rezidențiale ale capitalei, forțând evacuarea birourilor. În portul Acapulco, din statul Guerrero, au fost de asemenea evacuate numeroase hoteluri din zona de coastă și centrele comerciale.

Potrivit martorilor, cutremurul s-a simțit destul de tare și a durat mult. Guvernul a făcut apel cetățenilor să fie calmi, să-și verifice locuințele și să fie atenți la avertismentele Protecției Civile.

Mexicul se află într-una din zonele seismice cele mai importante din lume, având în vedere că aici interacționează plăci tectonice precum cele din Pacific, America de Nord, Caraibe și Rivera. Majoritatea cutremurelor se înregistrează în statele Guerrero și Oaxaca.