CUTREMUR de 6,1 în Chile. Clădiri AVARIATE şi o autostradă PRĂBUŞITĂ

Un puternic cutremur a zguduit nordul republicii Chile luni după-amiază, deteriorând clădirile și drumurile din apropiere de epicentrul situat în regiunea Atacama.

RomaniaTV.net
26 iul. 2016, 08:20
CUTREMUR de 6,1 în Chile. Clădiri AVARIATE şi o autostradă PRĂBUŞITĂ

Cutremurul s-a produs la ora 17:26 GMT lângă orașul Chanaral din regiunea nord-centrală Atacama, la aproximativ 800 de kilometri nord de capitala Santiago, a precizat autoritatea chiliană de urgență Oficina Nacional de Emergencia del Ministerio del Interior (ONEMI).

Centrul de seismologie din Chile a determinat intensitatea inițială a cutremurului la magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, în timp ce US Geological Survey (USGS) a determinat magnitudinea acestuia la 6,2 grade. Cutremurul a prăbușit o parte din autostrada care leagă regiunea de capitala Santiago și a provocat pagube minore la unele clădiri din centrul istoric al orașului Chanaral din regiunea Atacama.

Cea mai puternică mișcare seismică a fost raportată în orașele Copiapo și Tierra Amarilla, conform ONEMI. Chanaral și orașul vecin Diego de Almagro au închis școlile până la o evaluare a daunelor, au declarat oficialii chilieni.

Totodată, autoritățile din domeniu au precizat că seismul nu prezintă nici un risc de tsunami de-a lungul coastei Pacificului din zona republicii Chile, menționează agenția DPA