Cutremur de 6,6 în Japonia

Vestul Japoniei a fost zguduit vineri de un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,6, a informat Institutul American de Geofizică (USGS), citat de AFP.

21 oct. 2016, 06:04
Cutremur de 6,6 în Japonia

Nici un risc de tsunami nu a fost semnalat imediat după cutremurul survenit la o adâncime relativ mică (de 10 kilometri), la scurt timp după ora 14:00 (05:00 GMT) în Prefectura Tottori.

Nu au fost raportate victime sau pagube imediat după seism. Imaginile difuzate de televiziuni arătau clădirile din Tottori zguduie de cutremur.

Japonia, situată la joncțiunea a patru plăci tectonice, este afectată în fiecare an de peste 20% dintre cutremurele cele mai puternice înregistrate pe Pământ, scrie presa belgiană.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 6.6 în Java

La fiecare eveniment de acest gen, japonezii îşi aduc aminte de catastrofalul seism urmat de giganticul tsunami, din martie 2011, în  urma căruia 18.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar catastrofa a provocat accidentul nuclear de la Fukushima.

În aprilie, arhipelagul nipon a fost lovit de o serie de seisme în regiunea Kumamoto, din sud-vestul ţării ce s-au soldat cu aproximativ 50 de morţi.