Cutremur cu magnitudine 7 în provincia Sichuan. China decretează cel mai înalt nivel de alertă, ar fi 100 de morţi VIDEO

US Geological Survey a anunţat că un seism cu magnitudinea de 7 a zguduit marţi după-amiază provincia Sichuan, situată în partea sud-vestică a Chinei, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
08 aug. 2017, 13:43

UPDATE: Guvernul chinez estimează la 100 de morţi şi răniţi bilanţul cutremurului din Sichuan; 130.000 de case au fost avariate

 Sursa foto: Xinhua

UPDATE ORA 20.03 Autoritățile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului de 7 grade care a lovit marți regiunea Jiuzhaigou din provincia Sichuan, în nord-vestul Chinei, potrivit Xinhua.

Echipe de salvare au fost trimise în regiunea afectată pentru a demara operațiunile de urgență, potrivit unui comunicat de presă dat de autorități.

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și peste 60 au fost rănite, informează Xinhua.

Potrivit analizei preliminare a autorităților chineze, aproximativ 130.000 de locuințe au fost afectate, informează AFP. 

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a înregistrat marți seară provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, potrivit China Earthquake Networks Center (CENC), citat de Xinhua.

Epicentrul acestui cutremur este situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de localitatea Guangyuan, o metropolă cu aproape 2,5 milioane de locuitori din Sichuan.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 32 de kilometri într-o zonă seismică activă din China.

Până în acest moment nu există informaţii despre daune materiale, dar 4.822 de persoane şi-au pierdut viaţa în urmă cu nouă ani, atunci când un seism cu magnitudinea de 7,9 a lovit localitatea Guangyuan.

În 2008, aproape 70.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul devastator din Sichuan.