Cutremur de pământ, cu magnitudine 7, în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 s-a înregistrat în largul mării, la o distanţă de 150 de kilometri nord-vest de localitatea Kota Ternate din Insulele Moluce (Indonezia), miercuri, la ora 14.33 GMT, a indicat US Geological Survey, citat de Reuters şi Xinhua.

26 nov. 2014, 15:49

Un cutremur cu magnitudinea de 7,0 s-a înregistrat la o distanţă de 150 de kilometri nord-vest de localitatea Kota Ternate, din Insulele Moluce (Indonezia), miercuri, la ora 14.33 GMT, a indicat US Geological Survey, citat de Reuters şi Xinhua, citate de Agerpres.

Seismul s-a produs la adâncimea de 65 de kilometri. Autorităţile nu au emis alertă de tsunami, deoarece, potrivit U.S.National Tsunami Warning Center a afirmat, pe baza experienţelor de până acum, acest tip de seism nu provoacă automat un tsunami.

Citeşte şi CUTREMUR cu magnitudinea 7,3 în Indonezia VIDEO

George Rajaloa,un locuitor din ternate a informat prin telefon că oamenii au ieşit sin casele lor de teama seismului şi s-au îndepărtat de zonele de soastă, de teama producerii unui asemenea val.

Indonezia este o regiune predispusă la producerea de seisme puternice, devastatoare, din cauza opozi0ţionării ei în aşa-numita zonă de seismicitate „Cercul de Foc” al Pacificului – un arc de vulcani şi linii de falii din bazinul Pacificului. În 2004, un cutremur puternic a devastat Insula Sumatra şi a produs un val catastrofal, ucigând 230.000 de persoane din peste zece ţărei din regiune.