CUTREMUR în Brăila

CUTREMUR în România. Potrivit INFP, seismul a avut o magnitudine de 3.3 şi s-a produs la o adâncime de doar 5 kilometri. 

RomaniaTV.net
02 oct. 2014, 09:25
CUTREMUR în Brăila

UPDATE: INFP a reviziunit magnitudinea la 3.3

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,3 grade s-a produs in ziua de joi, 2 octombrie, in nord-estul Munteniei, zona BRAILA.

Cutremurul a avut loc la ora locala 12h19min37sec (9h19min37sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in nord-estul Munteniei, la 4 km sud-vest de BRAILA (45,25 grade latitudine Nordica, 27,93 grade longitudine Estica), anunţă cutremur.net.

Părerile seismologilor pentru anul 2014: Vine sau nu cutremurul MARE în România

Cutremurul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de aproximativ III grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit la BRAILA si in localitatile apropiate.

Mircea Radulian: Zona Vrancea e capabilă să producă CUTREMURE MARI

Ultimul cutremur mai mare, cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, s-a produs in seara zilei de miercuri, 10 septembrie, in regiunea Vrancea. cutremurul a fost resimtit la IASI, VASLUI, BACAU, GALATI, BRAILA, FOCSANI, GALATI, PLOIESTI, BRASOV, BUZAU, SLOBOZIA si in numeroase alte localitati; in BUCURESTI intensitatea miscarii seismice a fost de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, cutremurul a mai fost resimtit si in Basarabia, mai ales la CHISINAU. 

Citeşte şi:

Ce să faci şi ce să nu faci în timpul unui cutremur devastator. Cât de sigură este soluţia cu tocul uşii

Val de cutremure în ultimele zile în România. Ce spun SPECIALIŞTII