CUTREMUR în Chile: 300 de deţinute au evadat după ce închisoarea s-a prăbuşit

Cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marţi seară nordul Chile, determinând Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ordone evacuarea coastelor de nord ale ţării din cauza unui risc de tsunami. Autorităţile au emis alertă de tsunami în Chile, Ecuador, Peru şi Honduras.

02 apr. 2014, 05:41

CUTREMUR cu magnitudine 8.2 în Chile. În urma cutremurului a avut loc o evadare în masă dintr-o închisoare pentru femei în oraşul Iquique, a informat ministrul de interne. Mai mult de 300 de deţinute au reuşit să fugă, dintre care doar 16 au fost reţinute ulterior de către autorităţi. Conform datelor preliminare, o parte din clădirea închisorii s-a prăbuşit în urma seismului.

În acelaşi timp, după cum informează postul de televiziune Telesur, şcolile au fost miercuri închise pe întreaga coastă nordică a statului Chile. ‘Pentru a asigura securitatea populaţiei, ne-am decis să anulăm toate activităţile educative în şcolile situate în zona de coastă’, a indicat ministrul de interne chilian, adăugând că nu sunt excluse replici puternice ale seismului de marţi seară.

CUTREMUR cu magnitudine 8.2 în Chile. Valuri de TSUNAMI. Cinci morţi VIDEO