Cutremur surprins în direct la România TV, în comuna Izvoarele VIDEO

Pământul s-a zgâlţâit la Izvoarele, judeţul Galaţi, chiar în timp ce jurnaliştii România TV transmiteau din casa unor localnici. De teama seismelor, oamenii din comună nu mai dorm. Ei au preferat să îşi petreacă noaptea în frig, decât să îşi rişte viaţa.

04 oct. 2013, 06:23
Cutremur surprins în direct la România TV, în comuna Izvoarele VIDEO

Un nou cutremur a fost surprins chiar în direct la România TV. „Am simţit o bubuitură chiar acum…… şi gălagie, oameni. Am simţit o bubuitură”, a spus reporterul România TV, care transmitea în direct de la faţa locului.

De frica seismelor, oamenii au refuzat să mai doarmă în case şi şi-au petrecut noaptea în frig. „Unde sa ma duc. În casă nu pot să intru. Am venit de la muncă şi am găsit-o pe noră cu copilul mic plângând în casă, de frică că n-are unde să plece”, a spus plângând o localnică din Izvoarele.

Supăraţi de cutremurele din ultimele zile, oamenii au blocat drumul din sat şi s-au luat la ceartă cu poliţiştii şi cu şoferii. „Suntem oameni, nu animale”, au strigat localnicii în mijlocul drumului.

Casele se zguduie continuu, iar unii dintre oameni şi-au făcut deja bagajele şi sunt pregătiţi să fugă în orice moment.
„A simţit cutremurul la grădiniţă şi nu l-am mai dus. Avem o geantă pregătită cu haine, actele. E bătaie de joc”, a spus o altă localnică.

Abia pe 15 octombrie Institututul Naţional de Fizică a Pământului va prezenta un raport final asupra cauzelor cutremurelor.