Cutremur în Taiwan: Încă două victime ale seismului au fost salvate din dărâmături

Încă două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost scoşi vii de sub dărâmâturi, în urma seismului puternic ce a afectat oraşul taiwanez Tainan.

08 feb. 2016, 07:54
Cutremur în Taiwan: Încă două victime ale seismului au fost salvate din dărâmături

Două persoane – un bărbat şi o femeie – au fost scoşi în viaţă de sub ruinele unei clădiri din oraşul Tainan. Prima a fost o femeie care se afla sub cadavrul soţului ei, iar mai târziu a fost scos şi un bărbat, potrivit autorităţilor taiwaneze.

Cel puţin 37 de persoane au murit în urma seismului de 6,4 pe Richter, produs la sfârşitul săptămânii trecute. Cei mai mulţi morţi provin din clădirea Weiguan Jinlong care s-a prăbuşit în urma seismului. Peste o sută de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, potrivit media localewd, citata e de bbc.com.

Femeia salvată, Tsao Wei-ling, a fost scoasă de sub ruine luni dimineaţa. Femeia era conştientă şi a fost transportată la spital. Ea spune că a scăpat cu viaţă datorită soţului ei, al cărui corp neînsufleţit căzuse peste ea şi a protejat-o astfel.  Cinci membri ai familiei ei sunt însă saţi dispăruţi în urma tragediei.

Citeşte şi Bilanţul CUTREMURULUI din Taiwan a ajuns la 29 de morţi şi 500 răniţi. 100 de persoane, DISPĂRUTE

În noaptea de duminică spre luni a fost salvat şi un bărbat. O fetiţă de 6 luni, care fusese scoasă în viaţă de sub dărâmături, a murit după câteva ore, la spital, din cauza rănilor suferite.

Până în prezent, 310 persoane au fost scoase în viaţă de sub clădirea prăbuşită de seism. Aproximativ o sută dintre aceştia au fost transportate la spital.

Complexul de apartamente, cu 17 etaje, Weiguan Jinlong (Dragonul de aur) s-a prăbuşit în timp ce taiwanezii sărbătoreau intrarea în Noul An, cel al Maimuţei de Foc.