CUTREMUR în Vrancea, al 13-lea din acest an

CUTREMUR ÎN VRANCEA cu magnitudinea 4.8, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. UPDATE: Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter.

22 ian. 2014, 00:14
CUTREMUR în Vrancea, al 13-lea din acest an

CUTREMUR: Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,7 pe scara Richter. Seismul s-a resimţit şi în Bucureşti. Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de joi, 23 ianuarie, in regiunea Vrancea.

CUTREMURUL a avut loc la ora locala 8h15min03sec, iar epicentrul sau a fost localizat in regiunea Vrancea, Muntii Buzaului, zona SIRIU (45,52 grade latitudine Nordica, 26,24 grade longitudine Estica).

Potrivit datelor preliminare publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 150 km si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii, dar si in Republica Moldova. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost simtit la BUCURESTI cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a mai fost resimtita la IASI, GALATI, PLOIESTI si in alte orase mari din Muntenia si Moldova.
Este al doilea cutremur de magnitudine peste 4,0 produs in Vrancea in aceasta luna. Primul cutremur, de magnitudine 4,4 grade, a avut loc pe 12 ianuarie. 

iua şi cutremurul în România. Un seism cu magnitudinea 3.2 a avut loc marţi noapte în zona Vrancea. 

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 02.59, în zonaseismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 123 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 07.30, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 99 de kilometri.

Carmen Harra avertizează. „ACUM riscul de CUTREMUR e MAXIM în România”

În zona seismică Vrancea, în 12 ianuarie s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter. Seismul a fost cel mai mare ca magnitudine produs anul acesta.

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte 12 cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 3,3 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

 

Cutremur resimţit şi in Bucureşti

Un nou cutremur s-a produs în zona Vrancea, joi dimineaţă. Seismul a fost cel mai mare din acest an şi a avut magnitudinea de 4,8 pe scara Richter.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,8 pe scara Richter s-a produs, joi dimineaţa, la ora 8.16. Seismul s-a resimţit şi în zona Bucureştiului.

Un alt cutremur cu magnitudinea 2,7 pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 13.19, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 116 kilometri.