CUTREMUR ÎN VRANCEA. Seismul de noaptea trecută a fost urmat de o replică. Avertismentul ISU

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs în nopatea de sâmbătă spre duminică, la ora 3.38, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a fost deja urmat de o replică. Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la o adâncime foarte mare, de 151 de kilometri, şi s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Capitală. De asemenea, seismul s-a simţit în Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.

RomaniaTV.net
28 oct. 2018, 01:51
CUTREMUR ÎN VRANCEA. Seismul de noaptea trecută a fost urmat de o replică. Avertismentul ISU

CUTREMUR PUTERNIC în România. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj pentru bucureșteni, după cutremurul de 5.8, care a avut loc noaptea trecută, la ora 3.38.

Cutremurul cu magnitudinea 5.8 a fost urmat de o replică cu magnitudinea 3.2. Aceasta s-a produs la ora 05.48, la o adâncime de 148km.

ISU a avertizat asupra eventualelor replici.

”Atenție. În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. 

Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului.

În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube. Nu sunt inregistrate apeluri prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.

Update: Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite:
In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:06(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Covasna un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Richter, la adancimea de 200km.”, arată ISU.

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov informează că în urma cutremurului produs la 3,38 sunt efectuate recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube, nefiind până la acest moment înregistrate apeluri la numărul de urgenţă 112.

„Atenţie. În urmă cu puţin timp s-a produs un cutremur. Păstraţi-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube. Nu sunt înregistrate apeluri prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) precizează că Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări în cazul seismelor, anterior declanşării acestora.

„În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarele de urgenţă)”, a precizat IGSU.

Portalul www.ro-alert.ro dedicat informării populaţiei privind sistemul de avertizare-alarmare în situaţii de urgenţă a fost lansat, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, în data de 15 septembrie.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc în judeţul Buzău, nu în Covasna cum a anunţat anterior INFP, iar adâncimea la care s-a produs a fost şi ea revizuită la 150 de kilometri.