CUTREMUR NEPAL: UE oferă trei milioane de euro sub formă de ajutoare de urgenţă

Uniunea Europeană oferă Nepalului 3 milioane de euro sub formă de ajutoare de urgență, ca urmare a cutremurului devastator de sâmbătă în care și-au pierdut viața peste 2.400 de oameni.

26 apr. 2015, 17:20
CUTREMUR NEPAL: UE oferă trei milioane de euro sub formă de ajutoare de urgenţă

Am mobilizat toate mijloacele noastre de răspuns în situații de urgență pentru a ajuta supraviețuitorii și autoritățile după această tragedie. Este mare nevoie de echipe medicale și de provizii„, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, cipriotul Christos Stylianides, potrivit Agerpres.

Belgia, Finlanda, Germania, Grecia, Olanda, Polonia și Suedia s-au oferit să trimită echipe de căutare și salvare, sisteme de purificare a apei și asistență tehnică prin intermediul agențiilor de resort ale UE.

CUTREMUR NEPAL. Experţii prevestiseră cutremurul din Nepal: „A fost un fel de coşmar la care ne aşteptam”

Ajutoarele de urgență ale Comisiei Europene vor acoperi cele mai urgente nevoi în zonele cele mai afectate, inclusiv apă potabilă, medicamente, adăposturi provizorii și telecomunicații, a mai spus comisarul european.

Datele disponibile până în prezent în legătură cu cutremurul de 7,8 grade de sâmbătă — cel mai puternic din ultimii 81 de ani din această țară — indică peste 2.400 de morți în Nepal și statele vecine, totalul celor răniți fiind de peste 6.000. Poliția locală a informat că în Nepal și-au pierdut viața 2.254 de oameni, iar presa a relatat despre 57 de oameni morți în India, 18 în China și 4 în Bangladesh.

CITEŞTE ŞI: Nou seism cu magnitudinea de 6,7 în Nepal şi India