CUTREMUR NEPAL. Poveştile supravieţuitorilor salvaţi după ce au stat patru zile sub dărâmături fără apă VIDEO

Nepalul a declarat trei zile de doliu naţional după tragedia de sâmbătă, în urma căreia peste 5.000 de oameni au murit. Autorităţile se aşteaptă ca bilanţul final să atingă 10.000 de morţi. Peste un milion de oameni au rămas sinistraţi după cutremur. Există, totuşi, şi poveşti uimitoare de supravieţuire.

29 apr. 2015, 06:28
CUTREMUR NEPAL. Poveştile supravieţuitorilor salvaţi după ce au stat patru zile sub dărâmături fără apă VIDEO

Un bărbat de 28 de ani a supravieţuit marelui cutremur din Nepal. A fost găsit de echipele de salvare la mai bine de 80 de ore de la producerea seismului. Deşi a stat trei zile fără apă şi mâncare, într-o încăpere cu trei cadavre, Rişi Canal era conştient şi putea vorbi când a ajuns la spital, potrivit NBC.

Citeşte şi Cutremurul din Nepal: Bilanţul victimelor ar putea ajunge la 10.000. Trei zile de doliu naţional

 

De asemenea, femeie a fost găsită în viaţă, la trei zile de la cutremur. Mai puţin norocoşi, însă, au fost mii de oameni, care au pierit sub dărâmături. Trupurile lor au fost incinerate în diverse părţi ale capitalei nepaleze, ceea ce a făcut ca oraşul să fie învăluit într-un nor mare de fum. Pe măsură ce oamenii încearcă să-şi reia vieţile, pe străzi încă zac saci cu cadavre, ce aşteaptă să fie identificate.

Citeşte şi Alex Găvan: Toţi alpiniştii blocaţi în tabăra 1 de pe Everest au fost evacuaţi

În timp ce echipele de salvare încă încearcă să găsească supravieţuitori, situaţia din Nepal e tot mai dramatică. Sunt cel puţin un milion de sinistraţi. Între timp, apar noi imagini din timpul devastatorului seism.