Cutremur puternic, de 6.7, în Ecuador

Un seism cu magnituninea de 6.7 s-a produs miercuri, în Ecuador. Nu se cunosc deocamdată informaţii despre eventualele victime şi pagube materiale.

18 mai 2016, 08:16
Cutremur puternic, de 6.7, în Ecuador

Un cutremur puternic de pământ s-a produs miercuri dimineaţă (10.57, ora României; 02.57, ora locală) în vestul Ecuadorului. Magnitudinea preliminară a fost estimată la 6.9, dar măsurile USGS au revizuit valoarea la 6.7.

Seismul s-a produs în provincia Esmeralda, aflată la 165 de kilometri la nord-vest de capitala Quito. Institutul de Geofizică din Ecuador relatează că seismul s-a simţit atât la Quito, cât şi în capitala Columbiei, Bogota.

Citeşte şi Zeci de mii de sinistraţi în urma cutremurului din Ecuador

Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 12 kilometri. Nu a fost emisă înco vreo alertă de tsunami devastatori, dar este foarte probabil să se producă replici seismice ale cutremului principal, au informat Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific.

Ministrul de Interne ecuadorian a informat că au fost trimise pe teren echipe de evaluare a situaţiei şi de salvare a eventualelor victime ale seismului. Preşedintele ţării, Rafael Correa a trimis un mesaj pe Twitter, din Quito, informând că nu există rapoarte despre pagube materiale.

Citeşte şi Cutremur de 6.2 în Ecuador GALERIE FOTO şi VIDEO

Ecuadorul a mai fost zguduit de un cutremur puternic, cu magnitudine 7,8, pe data de 16 aprilie, când 659 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar aproape 5.000 au fost rănite. De asemenea, aproximativ 7.000 de clădiri au fost distruse şi peste 25.000 de oameni au rămas fără adăpost.