Cutremur puternic în Grecia

Un cutremur cu magnitudinea 5, descris drept ''puternic'' de Observatorul geodinamic din Atena, s-a simţit vineri dimineaţă în localităţile Karditsa şi Trikala din nordul Greciei, fără a fi înregistrate victime conform primelor informaţii din media locale.

31 aug. 2018, 08:32
Cutremur puternic în Grecia

”Un cutremur puternic de (magnitudine) 5 s-a produs la 10:12 (07:12 GMT) la o distanţă de 233 km nord-vest de Atena, epicentrul său fiind stabilit la 34 kilometri sud de Trikala”, a indicat Observatorul citat de AFP.

Potrivit unor media, seismul s-a simţit intens în ambele oraşe, iar localnicii au ieşit pe străzi.

Grecia este situată pe falii tectonice importante şi este în mod frecvent afectată de cutremure, însă rareori acestea sunt soldate cu victime. Cu toate acestea, în iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea 6,7 a provocat decesul a două persoane pe insula turistică Kos şi pagube importante.

În septembrie 1986, un seism de 6,2 grade produs în Kalamata a dus la moartea a 20 de persoane.

Ţara cu cea mai importantă activitate seismică din Europa, Grecia, a fost zguduită în ultimul secol de unsprezece cutremure mortale, cel mai grav dintre acestea soldându-se cu decesul a 476 de persoane pe insulele Zakynthos şi Kefalonia (vest), în august 1953, precizează sursa citată.