Cutremur puternic în Peru

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 5,4 a zguduit marţi capitala peruană, provocând panică, dar fără să se înregistreze victime, a anunţat Institutul de Geofizică al Peru (IGP), citat de AFP.

03 iun. 2014, 22:44
Cutremur puternic în Peru

CUTREMURUL s-a produs la ora locală 16.34 (21.34 GMT) şi a avut epicentrul la o adâncime de 38 de kilometri în Oceanul Pacific, într-o zonă situată la 64 kilometri sud-vest de portul El Callao, potrivit IGP.

‘Cutremurul a fost destul de puternic şi a speriat populaţia’, a declarat seismologul IGP, Hernan Tavera, care a precizat că pentru moment nu s-au înregistrat victime.

Peru se află pe Cercul de foc al Pacificului care concentrează aproape 85% din activitatea seismică a Terrei. Cutremurele de pământ sunt foarte frecvente în Peru. La jumătatea lunii martie, în nordul ţării s-a înregistrat un seism cu magnitudinea 6,3.

Un cutremur cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter s-a produs, marti dimineata, la ora 08:00, si in zona Vrancea, la o adancime de 132 de kilometri.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, cele mai apropiate orase au fost Ramnicu Sarat (38 de kilometri), Focsani (40 de kilometri), Covasna (49 de kilometri), Marasesti (52 de kilometri) si Buzau (54 de kilometri).

In ultimele zile, in zona Vrancea au mai fost inregistrate doua seisme, unul de 2,5 si unul de 2, 9 grade.