Cutremurul din Italia. Poveşti şi imagini CUTREMURĂTOARE ale supravieţuitorilor tragediei. Casele au devenit morminte FOTO şi VIDEO

Dramele victimelor încep să iasă la iveală, la mai bine de 24 de ore de la cutremurul care a ras de pe faţa pământului trei localităţi din Italia. Imagini şi poveşti cutremurătoare după seismul care a luat până acum 247 de vieţi în câteva secunde, potrivit unui bilanţ al victimelor realizat joi.

25 aug. 2016, 09:56

Italia este îngenuncheată de tragedia care a ucis peste 247 de oameni, în timp ce aceştia dormeau. 

Dramele victimelor încep să iasă la iveală, la mai bine de 24 de ore de la cutremurul care a ras de pe faţa pământului trei localităţi. A fost o noapte albă pentru salvatorii care au căutat supravieţuitori cu mâinile goale, la lumina felinarelor, potrivit România TV

Dar cea mai dureroasă, spun salvatorii, părinţii şi bunicii supravieţuitori, este liniştea care s-a lăsat după dezastru, iar mulţi dintre cei morţi sunt copii.

Citeşte şi CUTREMUR ITALIA: O tânără de 36 de ani din Dolj, printre morţi. Fiul acesteia este la spital

A rezistat 17 ore sub ruine

Giulia a avut noroc, se numără printre copiii care au fost salvaţi. Micuţa a rezistat 17 ore sub muntele de ruine din Amatrice. De soarta familiei sale nu se ştie însă nimic.

Citeşte şi Un român a trăit momente de groază în timpul cutremurului din Italia: Tremuram de frică, dar n-am scos un cuvânt

Alţi copii au murit în somn, în casele care le-au devenit morminte. Autorităţile nu spun câţi copii sunt printre cei decedaţi, dar numărul lor este mare. Doi gemeni de 6 ani au fost scoşi de sub ruine, tot în Amatrice. Unul însă, nu a mai putut fi salvat, însă celălalt a fost dus la spital de o ambulanţă.

Alt tată cu copii plânge în faţa casei din care nu a rămas nimic. Dar şi-a salvat fetiţele, tot gemene, care au câteva luni şi nu s-au speriat, pentru că dormeau şi încă nu înţeleg pericolul prin care au trecut.

Citeşte şi Nicuşor Dan: La un cutremur precum cel din ’77 vor muri câteva mii de oameni

Copiii şi-i plânge şi o profesoară, venită din Aquila, celălalt oraş distrus de cutremur, acum 7 ani. Este în stare de şoc, şcoala unde a predat este distrusă. A venit să îşi caute elevii.”M-am gândit la elevii mei… pe unii i-au mai găsit, pe alţii, nu….”, a fost profesoara care preda la o şcoală din Amatrice.