CUTREMUR ÎN NEPAL: Bilanţul a crescut la 4.310 morţi şi aproape 8.000 de răniţi

CUTREMUR NEPAL. Bilanțul cutremurului care a lovit sâmbătă Nepalul s-a înrăutățit la 4.310 morți, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP. Şi 28 de români au fost prinşi în mijlocul dezastrului. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.  

28 apr. 2015, 05:36
CUTREMUR ÎN NEPAL: Bilanţul a crescut la 4.310 morţi şi aproape 8.000 de răniţi

CUTREMUR NEPAL. 4.310 de persoane au murit în urma mişcărilor telurice devastatoare din Nepal, au informat autorităţile nepaleze, luni seara. Numărul celor decedaţi creşte de la oră la oră, pe măsură ce autorităţile găsesc cadavrele.

În urma seismului s-au mai înregistrat 7.953 de răniți, a precizat Laxmi Prasad Dhakal. În țările vecine cu Nepalul, circa 100 de persoane și-au pierdut viața în catastrofă, potrivit Agerpres.

Echipele de prim-ajutor încercau marți să ajungă în regiunile izolate din apropiere de epicentrul cutremurului de pământ cu magnitudinea 7,8.

CUTREMUR NEPAL. Seismul a devastat capitala Kathmandu și a provocat exodul locuitorilor sinistrați. De asemenea, a declanșat o serie de avalanșe pe Muntele Everest unde se aflau sute de persoane la începutul sezonului de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.

În condiţiile în care drumurile şi liniile de comunicaţie au fost distruse, oficialii se aşteaptă ca bilanţul victimelor să fie mult mai mare, în urma informaţiilor primite din zone izolate, unde sate întregi au fost devastate.

Şosele crăpate, case prăbuşite şi oameni prinşi sub dărâmături. Acesta este peisajul apocaliptic lăsat în urmă de seismul produs la 80 de kilometri de capitala Kathmandu.

Citeşte şi Cutremur Nepal: Centrul istoric din Kathmandu, devastat de seism

În Kathmandu, străzile au devenit adevărate saloane de triaj. Medicii au fost copleşiţi de numărul răniţilor, mulţi dintre ei în stare gravă.

Citeşte şi MESAJELE lui Alex Găvan, alpinistul român de pe Everest, au ajuns în presa internaţională

Cartiere întregi au devenit în câteva clipe ruine.

Printre clădirile puse la pământ de cutremur se numără şi turnul istoric Dharara, ridicat în secolul 19 şi aflat în patrimoniul UNESCO.

Seismul s-a resimţit şi în ţările vecine, Pakistan şi India, dar şi China. Toate au înregistrat victime în urma seismului.

Citeşte şi DEZASTRUL lăsat în urmă de cutremurul din Nepal. Moarte, disperare şi haos. Imagini şocante GALERIE FOTO

Citeşte şi Seismolog INFP: Şi în România se poate produce un CUTREMUR asemănător celui din Nepal