Cutremurul s-a simţit puternic la Iaşi. S-au desprins bucăţi de tencuială de pe o clădire din centrul oraşului

Cutremurul cu magnitudinea 5,6, care s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a resimţit şi la Iaşi, fără să se înregistreze victime, dar reprezentanţii ISU spun că au primit mai multe apeluri din partea unor persoane care au intrat în panică. Bucăţi de tencuială de pe o clădire din centrul oraşului au căzut pe trotuar, scrie news.ro.

24 sept. 2016, 06:02
Cutremurul s-a simţit puternic la Iaşi. S-au desprins bucăţi de tencuială de pe o clădire din centrul oraşului

Cutremurul de 5,3, revizuit de la 5,6, produs la ora 2,11, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a resimţit puternic la Iaşi.

Mai mulţi oameni au sunat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă speriate, dar nu s-au înregistrat victime, susţin reprezentanţii instituţiei.

Imediat după producerea seismului, mai multe persoane au scris pe facebook că diverse obiecte au căzut din biblioteci, iar unele s-au spart.

„S-a simţit mai întâi un huruit puternic, apoi blocul s-a mişcat pe verticală, după care a urmat o altă mişcare pe orizontală. Nu am avut timp să ieşim din casă, totul s-a petrecut rapid, a durat câteva secunde”, a scris o persoană pe Facebook.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,6, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP).

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.

Citeşte şi CUTREMUR ÎN VRANCEA: Seismul s-a simţit în Moldova, Ucraina şi Bulgaria