Dacă fumezi acest tip de ţigari, rişti să faci cancer mult mai uşor

Noile cercetari arata ca fumatorii risca sa faca mult mai repede cancer daca aleg tigarile light.

RomaniaTV.net
28 mai 2017, 06:12
Dacă fumezi acest tip de ţigari, rişti să faci cancer mult mai uşor

Multi fumatori opteaza pentru tigarile usoare, pentru ca au impresia ca sunt mult mai sanatoase decat celelalte, dar mitul este unul fals. Oamenii de stiinta au cercetat de ce numarul cazurilor de cancer la plamani a crescut in ultimii 50 de ani. Rezultatele au fost surprinzatoare si au confirmat ceea ce specialistii suspectau. Exista o „relatie clara” intre numarul tot mai mare a celor care fac cancer si cererea de tigari usoare. Cu alte cuvinte, fumatorii sunt mai expusi riscului de a dezvolta cea mai comuna forma a acestei boli – adenocarcinomul.

Tigarile usoare au fost introduse acum 50 de ani. „Acest lucru a fost facut pentru a pacali fumatorii, pentru ca acestia sa creada ca sunt o optiune sanatoasa”, spune dr. Peter Shields, unul dintre cercetatori. „Datele noastre sugereaza o relatie clara intre adaugarea gaurilor de ventilatie la tigari si cresterea cazurilor de adenocarcinom pulmonar din ultimii 20 de ani”, mai spune Shields.

Specialistii au convingerea ca filtrele permit fumatorilor sa inhaleze mai mult fum, iar acesta contine substante chimice ce pot provoca cancer.