Dacia 1300, mai scumpă decât un Logan. Care sunt explicaţiile paradoxului

Posesorul unui autoturism Dacia 1300, produs în anul 1972 în uzinele de la Mioveni, a decis să se despartă de maşină după aproape patru decenii şi jumătate, nu însă fără a scoate profit serios din asta.

08 nov. 2016, 18:26
Dacia 1300, mai scumpă decât un Logan. Care sunt explicaţiile paradoxului

Atât timp cât există Mustang-uri de colecţie şi Rolls-uri de epocă de ce n-ar exista şi Dacii? Posesorul unui astfel de autoturism a pus anunţ de vânzare pe OLX, contra sumei de 7.000 de euro.

Citeşte şi Sandu Ion Romică, inventatorul eleronului pentru Dacia, DESPĂGUBIT după 25 de ani. Câţi bani a primit inginerul

Explicaţia vine în textul anunţului: „Vând Dacia 1300 unui colecționar, care să o îmbunătățească și să obțină certificatul de mașină istorică. Mașina este în stare bună, înscrisă în circulație, folosită până acum 4 ani și îngrijită. Are unele modificări(la stopuri, dungi laterale, portbagaj adăugat), care pot fi îndepărtate.

Posed factura din anul 1972, cu care s-a cumpărat mașina de la Întreprinderea de Difuzare a Materialelor Sportive din București, și piese de schimb noi(set motor, planetare, arbore cotit, ambreiaj, patru roți de rezervă, arc, far), care se includ în preț„.