Dacia a făcut ANUNŢUL aşteptat de TOATĂ LUMEA. Viitorul model va fi ŞOCANT DE ACCESIBIL

Dacia se pregătește să cucerească segmentul economic al pieței mașinilor electrice, anunţă Daily Express. Producătorul auto român este deja recunoscut la nivel internațional pentru accesibilitatea modelelor alimentate cu combustibili fosili, dar încă nu a lansat niciun autoturism eco.

12 ian. 2019, 18:16
Dacia a făcut ANUNŢUL aşteptat de TOATĂ LUMEA. Viitorul model va fi ŞOCANT DE ACCESIBIL

Dacia va lansa în curând și o mașină electrică oficială. Nu există prea multe detalii în acest moment, dar presa străină estimează că modelul nu va intra în producție de serie mai devreme de 2020, fiind construită pe o platformă nouă. Este posibil ca anul acesta să vedem primele imagini cu viitoarea Dacie electrică.

Anunţ BOMBĂ de la DACIA. Vestea care îi bulversează pe TOŢI ROMÂNII

În 2016, Prime Motors Industry a dezvăluit la Salonul Auto București un Logan electric disponibil în trei versiuni: cu baterie de 11 kWh (autonomie de 125 de kilometri), de 22 kWh (250 de kilometri) sau de 45 kWh (500 km).

RENAULT, decizie radicală legată de DACIA. Ce se întâmplă cu maşinile produse în ROMÂNIA

Jean-Christophe Kugler, directorul operaţiunilor Renault în zona Eurasia, declara în 2017 jurnaliștilor englezi că introducerea vehiculelor electrice în oferta Dacia nu va afecta poziționarea brandului: „Vom rămâne șocant de accesibili financiar”.

Acest lucru va fi posibil „împrumutând” tehnologia celorlalți membri ai Alianței Renault-Nissan: „Avantajul de a fi într-un mare grup industrial este că ne putem mişca rapid, deoarece tehnologia necesară deja există”.