Dacia Duster, RECHEMATĂ în service din cauza unui detaliu minor ce poate avea CONSECINŢE GRAVE

Mutarea claxonului pe volan pentru Dacia Duster a venit și cu o problemă de dimensionare a instalației electrice, fapt care poate genera fum și/sau funcționarea necorespunzătoare a airbag-ului frontal pentru șofer. Acesta este motivul care a dus la rechemareae în service a 2.473 mașini din România. 

02 oct. 2017, 11:15
Dacia Duster, RECHEMATĂ în service din cauza unui detaliu minor ce poate avea CONSECINŢE GRAVE

„Dacia a identificat posibilitatea dimensionării incorecte a sistemului electric al claxonului, ceea ce poate provoca pierderea funcției acestuia și/sau apariția de fum la nivelul comenzii claxonului de pe volan. În anumite situații limitate poate apare o disfuncționalitate a airbag-ului șoferului”, a anunțat producătorul auto, potrivit hotnews.ro.

Citeşte şi Cum arată interiorul noului DUSTER în versiunea de echipare de bază FOTO

Vizate de această rechemare sunt 2.473 de mașini Dacia Duster comercializate în România. Remedierea defectului este gratuită, fiind suportată de fabricant.

Acționarea claxonului pe volan a fost introdusă înaintea trecerii la a doua generație de Duster, până la acel moment acționarea făcându-se prin apăsarea în capătul manetei de semnalizare, un element de tradiție care a ținut timp de peste 40 de ani la automobilele Dacia.