Dacia Logan Tuning 2015, în viziunea lui Ciprian Andruş

Încă de la apariţia primei generaţii, Dacia Logan a fost un model controversat. Hulit de unii, iubitori necondiţionat de maşini second-hand germane, dar apreciat de cei care şi-au dorit o automobil onest, fiabil, Loganul a devenit rapid un succes, atragând şi atenţia pasionaţilor de tuning şi a designerilor români.

RomaniaTV.net
22 dec. 2014, 23:43

După Dacia 1300, sursă de inspiraţie pentru Alexandru Mariş, iată că şi Loganul are parte de o transformare virtuală. Dacă primul Logan a fost un model colţuros, care punea funcţia înaintea formei, lucrurile s-au mai schimbat odată cu apariţia celei de-a doua generaţii. Designul nu este încă în măsură să trezească emoţii, dar potenţial există. De acest lucru a profitat şi Ciprian Andruş, încercând o adaptare a unui kit BMW Vision Gran Turismo pe Dacia Logan. Rezultatul este spectaculos. Dacă producătorul român de automobile ar dori vreodată să realizeze un model sport, cu două uşi, eventual un urmaş pentru Dacia 1310 Sport, aşa ar trebui să arate.

Exerciţiul de design propus de Ciprian Andruş ne prezintă un Logan extrem, modificat drastic din punct de vedere aerodinamic. Pe lângă spoilerul faţă care pare destinat unei utilizări exclusive pe circuit, remarcăm roll-cage-ul cu care este dotată maşina, precum şi uriaşele prize de aer de pe laterale. Motor central, Logan imaginat pentru cursele de turisme? Sau motor faţă, transformări a la Renault Megane RS 275 Trophy R, pentru eficienţă maximă la cursele de stradă, legale sau nu? Voi ce ziceţi?

Obligatoriu, vizionaţi galeria foto. Noi nu putem decât să ne bucurăm că avem designeri talentaţi, pasionaţi de maşinile produse în România.