Dacian Cioloş: „Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale. O să le trimit Parlamentului”

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a finalizat planurile de acţiuni sectoriale, care cuprind priorităţile fiecărui minister, şi că le va trimite Parlamentului. Şeful Executivului le-a cerut miniştrilor să meargă în comisiile de specialitate şi să prezinte priorităţile fiecărui minister şi să le discute cu parlamentarii.

13 ian. 2016, 08:29
Dacian Cioloş: „Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale. O să le trimit Parlamentului”

Cancelaria premierului va publica, zilele următoare, documentul cu planurile de acţiuni sectoriale, imediat după ce va fi trimis Parlamentului.

Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale, deci cu priorităţile pe fiecare minister. Ceea ce aţi trimis de la fiecare minister în urma întâlnirilor şi discuţiilor pe care l-am avut, inclusiv la şedinţele informale de Guvern, am reuşit să sintetizăm aceste priorităţi sectoriale pe care le-aţi fixat fiecare dintre dumneavostră, într-un document pe care o să-l trimit Parlamentului, a spus Dacian Cioloş, în şedinţa de Guvern.

Acesta le-a cerut miniştrilor să îşi facă timp să meargă în comisiile de specialitate şi să prezentaţi priorităţile pe care le-au stabilit şi să le discute cu parlamentarii.

De acum inainte, incepand de astazi (miercuri – n.r.), trebuie sa ne concentram pe implementarea acestor masuri, pentru ca timpul este scurt. Vreau sa faceti diferentierea intre prioritatile pe care le-a stabilit acest Guvern si lucrurile care trebuie facute pentru administrarea normala a ministerelor. Sa va organizati activitatea in asa fel incat sa va puteti focaliza pe prioritatile pe care le-am stabilit impreuna„, a mai spus premierul.

Dacian Cioloş le-a propus miniştrilor să se întâlnească, în următoarele săptămâni, pentru a discuta modul în care şi-au propus să se organizeze pentru implementarea planurilor de acţiuni sectoriale.

Am cerut Ministerului de Finante sa faca lunar o evaluare a executiei bugetare. O parte din executia bugetara este legata si de masurile prioritare pe care le-ati prevazut. O sa incep de joi aceste intalniri, cand am prevazut sa merg la Ministerul Agricuturii si Energiei. O sa continuam de saptamana viitoare cu alte 12 ministere„, a conchis Ciolos.

Guvernul discută, miercuri, în şedinţă, normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării.