Cioloş, la comemorarea a doi ani de la Colectiv: Cred că e cazul să ne încumetăm guvernarea aşa cum am tot cerut

Fostul premier Dacian Cioloş a ţinut să comemoreze tragedia petrecută în urmă cu doi ani în clubul Colectiv cu o reamintire a ceea ce a promovat incendiul de proporţii.

RomaniaTV.net
30 oct. 2017, 18:38
Cioloş, la comemorarea a doi ani de la Colectiv: Cred că e cazul să ne încumetăm guvernarea aşa cum am tot cerut

Cioloş a afirmat nu mai trebuie aşteptată o schimbare din partea altora, sugerând că poporul, şi nu politicienii, trebuie să aleagă o nouă direcţie: „Pentru alegerile viitoare cred că e cazul să ne încumetăm, ÎMPREUNĂ, să ne facem viața și guvernarea așa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă”.

Citeşte şi Preotul Necula despre Colectiv: Este o lecţie grea din care cred că toţi am avut de învăţat

„Au trecut doi ani de la tragedia #Colectiv.

Nu am cum să uit contextul în care un guvern independent politic a fost instalat atunci. “Corupția ucide!” au strigat oamenii în stradă, pentru că așa arăta rezumatul unor decenii de furt nesancționat, cu rezultate grave. Corupție care a fost tolerată și întreținută chiar de cei care ar fi trebuit să promoveze morala în fruntea statului. În multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea corupției încercând să ne facă să acceptăm ideea că derapajele sunt normale și că furtul de la stat nu e furt.

Cei aflați în stradă în toamna lui 2015 și probabil mulți alții – poate nu suficienți încă?- s-au așteptat ca anul de guvernare independentă să fie folosit pentru a înțelege lecțiile învățate, pentru clarificări interne în partide, pentru o resetare a clasei politice și a modului de a face politică.

Citeşte şi Ambasadorul SUA, la Colectiv: Mesajul atunci a fost „corupţia ucide”. Trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei

Asta am crezut și eu.

În aceste condiții am acceptat să conduc un guvern independent pe durata acelui an al alegerilor. Cu speranța că, în timpul acelei guvernări, politicienii vor schimba criteriile de selecție, conduita, raportarea la cetățeni și la banul public. Însă nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care în octombrie 2015 au băgat capul în pământ, încearcă azi să ne convingă că e o iluzie să speri că România poate fi guvernată altfel.

Poate că, pur și simplu, nu mai trebuie să așteptăm ca alții să aducă schimbarea.

Pentru alegerile viitoare cred că e cazul să ne încumetăm, ÎMPREUNĂ, să ne facem viața și guvernarea așa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de facebook.

Citeşte şi Doi ani de la tragedia din Colectiv: Slujbă de pomenire şi rugăciune în memoria celor care şi-au pierdut viaţa la Colectiv