Dacian Cioloş: Cred că nu mai avem ce aştepta mare lucru de la cei pentru care noţiunea de integritate e interpretată ca o limitare

Percepţia noţiunii de integritate şi moralitate se va înrădăcina în societate atunci când ea va fi aplicată de partide sau de oricine care are pretenţia să-i reprezinte pe ceilalţi ca pe ceva firesc, de bun simţ şi nu ca pe o constrângere legală sau o ''subversiune a statului paralel'', afirmă fostul premier Dacian Cioloş.

RomaniaTV.net
22 ian. 2018, 20:12
Dacian Cioloş: Cred că nu mai avem ce aştepta mare lucru de la cei pentru care noţiunea de integritate e interpretată ca o limitare

”Cred că nu mai avem ce aştepta mare lucru de la cei pentru care noţiunea de integritate e interpretată ca o limitare a prezumţiei de nevinovăţie a unui cetăţean normal. Aici nu vorbim de cetăţeni normali ci de demnitari, care ar trebui să fie modele de moralitate. Percepţia noţiunii de integritate şi moralitate se va înrădăcina în societate atunci când ea va fi aplicată de partide sau de oricine care are pretenţia să-i reprezinte pe ceilalţi ca pe ceva firesc, de bun simţ şi nu ca pe o constrângere legală sau o ”subversiune a statului paralel”. Cel puţin noi asta o să facem la viitorul partid”, a scris luni seara fostul premier pe Facebook.

Citeşte şi: Dragnea: Vineri vom adopta componenţa Executivului. Nu dezincriminăm abuzul în serviciu. Persoanele cercetate penal pot intra în Guvern

Reacţia acestuia vine după ce liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, că membrii partidului cercetaţi penal vor putea face parte din noul Cabinet, menţionând că PSD a decis să-şi facă Guvernul „şi nu alte instituţii”.

Întrebat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional dacă membrii PSD care sunt cercetaţi penal vor putea face parte din nou Cabinet, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Am hotărât să ne facem noi Guvernul şi nu alte instituţii. (…) Am hotărât să ţinem cont de votul românilor din decembrie anul trecut şi să ne facem noi Guvernul”, a adăugat Dragnea.