Dacian Cioloş, despre amendamentele la legea graţierii: „Unii par să aibă o plăcere sadică în a se juca din nou cu nervii românilo”

Votul senatorilor din Comisia Juridică, care au aprobat modificări importante în legea grațierii, a stîrnit furia lui Dacian Cioloș, fostul premier al României.

04 mai 2017, 07:15
Dacian Cioloş, despre amendamentele la legea graţierii: „Unii par să aibă o plăcere sadică în a se juca din nou cu nervii românilo”

Fostul lider al României nu înțelege ce speră să obțină clasa politică prin demersurile care nu fac decît să întrețină și alimenteze furia românilor.

”Unii par să aibă o plăcere sadică în a se juca din nou cu nervii românilor care vor să privească spre viitor și sunt trași din când în când de mânecă de cei care par să aibă dificultăți în a se desprinde de trecut.

Un Parlament care se respectă și care-și respectă alegătorii, ar trebui să dovedească maturitatea și înțelepciunea de a transmite un mesaj clar privind modelul de societate pe care îl dorește pentru România.

Dacă liderii majorității parlamentare, ai guvernului ,nu susțin aceste modificări, care mai e sensul acestui joc?”, a scris Ciolos pe Facebook.

Citeşte şi: Condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi. Amendamentele comisiei juridice a Senatului

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Au fost 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR).