Daciana Sarbu, desemnata de socialistii europeni sa monitorizeze deciziile europene in domeniul sanatatii

Autorizatiile pentru medicamente, modalitati de prevenire a vanzarii de medicamente contrafacute si alte decizii importante din domeniul sanatatii luate de Comisia Europeana se vor afla sub supravegherea atenta a eurodeputatei Daciana Sarbu, careia grupul socialistilor europeni i-a incredintat acest rol. Astfel, reprezentanta PSD in Comisia de Sanatate din Parlamentul European va fi "cenzorul" desemnat de socialisti sa urmareasca initiativele Comisiei Europene transpuse in "acte delegate" si sa ia atitudine daca nu le considera corecte sau daca are alte obiectii la adresa lor.

RomaniaTV.net
30 iun. 2015, 09:36
Daciana Sarbu, desemnata de socialistii europeni sa monitorizeze deciziile europene in domeniul sanatatii

Este o responsabilitate formala, foarte importanta, primita de Daciana Sarbu, care si-a consolidat in timp nu numai experienta de europarlamentar specializat pe domeniul sanatatii, ci si prestigiul in grupul european din care face parte, al doilea ca importanta in legislativul de la Bruxelles. De altfel, datorita respectului de care se bucura din partea colegilor sai, Daciana Sarbu a fost aleasa vara trecuta vicepresedinta a Comisiei de Sanatate si Mediu.

Pozitia de „cenzor” al actelor delegate ale Comisiei este una relevanta, ce poate duce la modificarea unora dintre deciziile europene in acest domeniu extrem de important. De altfel, Daciana Sarbu are experienta „intoarcerii” unor hotarari ale executivului de la Bruxelles: recent, alaturi de alti colegi, aceasta a cerut interzicerea folosirii cadmiului in productia de televizoare, desi Comisia dorea sa permita in continuare acest lucru. Cadmiul este un metal greu cu potential cancerigen si europarlamentarii au fost fermi in dorinta de a indeparta acest risc din casele europenilor – cerand Comisiei sa mearga pana la capat cu aceasta interdictie. Intregul Parlament European, prin votul plenului, a sustinut propunerea de rezolutie a carei co-autoare a fost Daciana Sarbu.