Dan Barna: A fost o zi neagră pentru democraţia din România

Uniunea Salvaţi România cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, a şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, demararea unei anchete parlamentare şi convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului pentru a "clarifica" intervenţia Jandarmeriei la protestul diasporei de vineri, a anunţat, sâmbătă, Dan Barna, preşedintele partidului.

RomaniaTV.net
11 aug. 2018, 09:24
Dan Barna: A fost o zi neagră pentru democraţia din România

„A fost o zi neagră pentru democraţia din România şi este păcat că purtătorul de cuvânt (al Jandarmeriei – n.r.) a îndrăznit să mai poarte uniformă după ceea ce a făcut Jandarmeria ieri. Cerem demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, care a transformat Jandarmeria, o instituţie gândită să protejeze cetăţenii, într-un instrument de casă al PSD, cerem demisia şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, consilierul doamnei Firea. Asta e ceea ce se întâmplă în România când persoane condamnate penal, infractori, ajung să conducă statul român. Am ajuns în această situaţie pentru că instituţiile au fost confiscate”, a declarat Barna, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că USR cere desecretizarea ordinelor de dispozitiv.

„Este foarte bizar. Solicităm o comisie de anchetă a Parlamentului şi o sesiune extraordinară pentru a clarifica cum s-a putut întâmpla fenomenul conform căruia jandarmii au fost foarte eficienţi (…) în a fugări protestatari paşnici pe străzile laterale – şi avem o serie de colegi care au fost agresaţi şi loviţi – şi au fost incapabili să extragă 20-30 de persoane agresive din masa de protestatari, iar, după evacuarea pieţii, (…) minute în şir nu au intervenit acolo unde au fost incendiate terasele de pe Lascăr Catargiu”, a spus Dan Barna.

„Fără penali, diseară, vom fi şi noi alături de cetăţeni în piaţă”, a afirmat preşedintele USR, la finalul conferinţei de presă.