Dan Barna, USR: Lansăm un apel către toţi parlamentarii să semneze un mesaj ferm împotriva violenţei în politică

USR lansează un apel către toți parlamentarii pentru a semna un mesaj contra violenței în politică, a informat joi purtătorul de cuvânt al partidului, Dan Barna, în contextul în care senatorul Mihai Goțiu a anunțat că a fost lovit de sociologul Mirel Palada în pauza unei emisiuni tv.

RomaniaTV.net
14 sept. 2017, 12:46
Dan Barna, USR: Lansăm un apel către toţi parlamentarii să semneze un mesaj ferm împotriva violenţei în politică

„Lansăm astăzi un apel către toți parlamentarii din întregul spectru politic — și luni vom și distribui materialul — la a semna un mesaj ferm împotriva violenței în politică. În ritmul acesta, în câteva luni de zile, vom ajunge să ne împingem în fața mașinii. Un apel la rațiune este foarte important. Iar pentru dumneavoastră, pentru media, (…) vă transmitem o rugăminte: nu mai invitați în emisiuni, nu mai invitați în interviuri, persoane cu antecedente de violențe verbale sau fizice. Ieșim mult din sfera dialogului, ieșim mult din ceea ce înseamnă politică și intrăm într-o sferă a ilegalului”, a afirmat Dan Barna, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, România riscă să devină un stat condus de interlopi.

„România se îndreaptă, sub conducerea PSD, spre un stat condus de interlopi. Riscăm să devenim un stat interlop. Exemplul pe care aceste gesturi îl transmit cetățenilor este că acela că este în regulă ca atunci când nu mai avem cuvinte, când nu mai avem argumente, când inteligența ne devine prea puțină este ok să ne luăm la bătaie. Este cel mai prost mesaj care poate fi transmis societății faptul că astăzi vedem în mediul online și la anumite televiziuni susținere pentru golănia pe care ieri domnul Palada a realizat-o. (…) Suntem într-o situație fără precedent din acest punct de vedere”, a adăugat Barna.

Deputatul USR a spus că Mirel Palada este un apropiat al PSD iar firma acestuia a obținut recent un contract cu Primăria Capitalei.

„Firma domnului Mirel Palada — pentru că PSD se va disocia și va spune că PSD nu are nicio legătură cu el — tocmai a obținut de la doamna Gabriela Firea, de la Primăria Capitalei o încredințare directă de 100.000 de lei în aceste zile. O să monitorizăm acest contract să vedem în ce măsură îndeplinește condițiile de legalitate”, a susținut Dan Barna.

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat joi că Mirel Palada nu l-a sunat să îşi ceară scuze după incidentul de miercuri seară, subliniind că acesta a muncit pe bani publici cât a fost purtător de cuvânt al Guvernului şi că ar trebui să se scuze în faţa românilor. Mihai Goţiu îşi scoate certificat medico-legal şi va face plângere împotriva lui Palada.